Tier-2 Genel İş/Çalışma Vizesi

Güncelleme Tarihi: 2019-06-26 08:25:06

AB üyesi ya da İsviçre vatandaşları dışındaki ülke vatandaşlarının İngiltere’de çalışabilmek için başvurması gereken vize türü Tier-2 Vizesi'dir. Başvuru şartlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Tier-2 Vizesi İngiltere İş Vizesi alt kategorisinden biridir. İngiltere'de bulunmayan çeşitli konularda kalifiye ve nitelikli olan bireyleri, İngiltere'ye getirtebilmek için kullanılan bir vize türüdür. İngiltere'deki firmalar bu vize türü ile İngiltere'de bulamadıkları AB vatandaşı ve İsviçre vatandaşı olmayan bireyleri çalışan olarak alabilmektedir. 

Bu vize türünün belirli başvuru şartları vardır. Bunlar şöyle sıralanabilir. 

1. İngiltere'deki firmanın İngiltere dışından bir çalışan getirtebilmesi için Sponsorluk Belgesi'nin (Certificate of Sponsorship) olması gereklidir. 

2. Başvuru sahibinin başvuru evrakları arasında bu şirketten alınan sponsorluk yazısı bulunmalıdır.

3. Puan bazlı vize türlerinden biri olan Tier-2 Vizesi ile bireylerin toplamda 50 puanı karşılıyor olması beklenir.

AÇIKLAMA PUAN 
Eğer iş eksikliği olan meslek alanları listesindeki işlerden birisi ise 50 puan
Eğer teklif edilen iş yerel işgücü testini geçmekte ise 30 puan
Eğer şirket içi transfer söz konusu ise 30 puan
Öğrenim sonrası iş söz konusu ise 30 puan
Eğer belirlenmiş ve onaylı bir lisans altı diploma yoksa 0 puan
Eğer belirlenmiş veya onaylı lisans altı bir diploma var ise 5 puan
Üniversite lisans veya yüksek lisans (Master) diplomaları var ise 10 puan
Doktora diplomasi var ise 15 puan
Yapılacak olan işten elde edilecek brüt gelir £17.000.00 altında ise 0 puan
Yapılacak olan işten elde edilecek brüt gelir  £17.000 -£19.999.99 arasındaysa 5 puan
Yapılacak olan işten elde edilecek yıllık brüt gelir £22.000 -£23.999.99 arasındaysa 15 puan
Yapılacak olan işten elde edilecek yıllık brüt gelir £24.000.00 ve üstünde bir miktar ise 20 puan

4. Aynı sektörde bulunan bir diğer işi aynı pozisyonda olmak şartıyla haftada 20 saat yapabilir, gönüllü çalışabilirsiniz.

5. İngiltere'deki işinizi etkilemediği sürece istediğiniz eğitim alabilirsiniz. İngiltere’de eğitim için tıklayın!

6. Aile üyelerini İngiltere’ye yanınıza alabilirsiniz. Aile bireyleri bağımlı başvurusu yapabilirler. Bunun için danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz. 

7. Vize uzatma başvurularıyla İngiltere'de 5 yıl bulunan bireyler sürekli oturum vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz. 

8. Vize reddi almanız halinde itiraz edebilirsiniz. 

İngiltere vize prosedürlerini danışmanlarımızla yapabilmek için tıklayınız!

“İngiltere vizesi başvuruları ne zaman yapılır?”, “Brexit ile ilgili son gelimeler nelerdir?”, “Ankara Anlaşması iptal edilecek mi?” gibi soruların cevaplarını Birleşik Krallık vizesi Son Gelişmeler sayfasını ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

Firmamız İngiltere vizesi, Ankara Anlaşması Vizesi, İngiltere Vizesi Retlerine İtiraz başvuruları konularında İngiltere Göçmenlik Düzenlemeleri, Mevzuatı ve Uygulamaları alanında uzmanlaşmış danışmanlarıyla 2006 yılından beri hizmet vermekte olan bir danışmanlık şirketidir. Vize danışmanlarımıza İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı aracılığıyla ulaşarak tüm sorularınızı sorabilir, vize başvuru işlemlerinize başlayabilirsiniz.

"Tier-2 Genel İş/Çalışma Vizesi " sayfası 92 defa okundu